ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

En första helg i Amsterdam - Söndag

Publicerad 2015-08-30 20:35:08 i Allmänt,

Idag var vi på Rijksmuseum! Med "vi" menar jag mig och mamma, som har följt med ner och hjälpt till med flytten, som åker hem imorgon. Vi var i alla fall på Rijksmuseum och det var helt magnifikt! Igen! Var där en gång förra året också haha.Vi gick igenom 2/3 våningsplan av 4, och bara det tog 2,5h. Men vi såg de viktigaste, Nederländska guldåldern (1600tal) och Gallery of Honor! Alltså ni måste se det om ni får möjlighet någon gång.
Alltså det är så fint <3
Utanför muséet visade det sig vara en stor kulturfestival, Uit markt, som firas varje år vid den här tiden för att uppmärksamma att höstsäsongen börjar. Så kul! Människor i alla åldrar, musikscener, food trucks, öltält, dans, uppträdanden osv.
Vid en stor utomhusscen.
Kulturfestivalen var även inne i Concertgebouw, Amsterdams fantastiska konserthus. Vi bara kikade in lite snabbt...
Och kom in på en gratiskonsert med dessa som spelade Shostakowichs tredje pianotrio. SÅ najs!
Och ja, sen måste en fota hus när en är i Amsterdam.
Och slutligen testa Bitterballe, en holländsk delikatess! Betyg: helt okej, men AKTA SÅSEN. Den var inte god alls.
Det var det! Imorgon åker mamma, skolan börjar och sen är det allvar. Tack och hej!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela