ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

Nästan 10 månader i den här stan

Publicerad 2016-06-17 00:06:34 i Allmänt,

Hej kompisar!
Här är allt frid och fröjd (nåja, ungefär). Jag klarade min basexamen! Jag var inte så nöjd med min prestation, men den var i alla fall okej och tillräckligt bra för att ge mig 7.5 av 10 i betyg (allt över 5.5 är godkänt). Så, jag får gå kvar nästa år! Detta skulle såklart firas, här med schweizisk fundue-kväll hos Pierre-Antoine. Kolla gulliga vi är :')

Sen så håller jag på att avsluta de sista grejerna för terminen. Igår hade jag t ex examen i violone, som jag gått en introduktionskurs i det här året! Har gillat det så mycket, är väldigt sugen på att fortsätta med det nästa år. Vi får se. Här spelade vi alla fyra tillsammans, och den jag spelar på är mina lärares egna och är ett original från 1690 (!!!?). Alltså hur coolt??? Fatta allt som det instrumentet har levt igenom. Det var en ära att få spela på den skönheten, och det gick rätt bra på examen!
 
Nu har jag bara pianoprov kvar som är imorgon, sen åker jag till Sverige på måndag och därmed är mitt första år på bachelor officiellt slut. Det känns helt knäppt faktiskt. Det har hänt så sjukt mycket, men samtidigt svischat förbi helt samslöst fort. Är nästan beredd att säga att jag är en annan person nu jämfört med för ett år sedan. En vuxnare, starkare, smartare och rimligare person. Har lärt mig så mycket om musik, att bo själv, nederländerna, orkesterspel, kammarmusik, andra kulturer och bara livet i allmänhet. Jag är verkligen helt golvad av hur mycket kul och spännande som hänt det här året och kan knappt bärga mig för hur fantastiskt nästa år kommer bli, nu när jag landat här, vet hur allt funkar, har bra vänner osv.
Men först, en och en halv månads sommarlov i Sverige! Tack och lov för det.
Puss och hej! <3 <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela