ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

2015

Publicerad 2015-12-30 22:15:00 i Allmänt,

Alltså. Shit vilket år det varit. Bestämde mig för att utmana mig själv och välja ut endast EN bild/månad under året, och berätta lite om det utifrån dessa bilder. (Det blir alltså svårt att representera och få med allt som varit med under mitt år)
Januari.
Min sista termin på Lilla Akademien började. Sökningshetsen var i full gång och jag satsade hårt inför kommande musikhögskolesökningar. Mellan övningspauserna hann jag barnvaktsjobba, träffa kompisar och, ja typ inget mer.
 
Februari.
Började sökningsturnén i Göteborg och var nervös i förberedningsrummet innan (bilden). Det gick bra dock! Två veckor senare var det samma grej i Stockholm. Sen var det 100 dagar till studenten vilket firades med dans på Slakthuset, vi hade konserter med kammarorkestern och vi hängde en oansenlig massa tid på 7-eleven vid skolan (inte bara i februari dock..).
 
Mars.
Gick 8 mars-tåg och åt Filippas feminist-kakor (bilden). Minns inte om det var så mycket särskilt som hände under den här månaden faktiskt? Det var ju i alla fall en konstig vinter som aldrig blev någon riktig vinter som sedan övergick till en konstig vår som inte riktigt var någon vår. Aja. Jag övade väl och gick i skolan och så.
 
April.
Första halvan av april bestod enbart av förberedelse och nedräkning till den där sökningen som var den allra viktigaste, till drömskolan i drömstaden med drömlärarna. Och ja, ni vet ju hur det gick. Jag åkte till Amsterdam, provspelade, fick reda på att jag kom in, ringde mamma och grät, åkte hem och nu var det bara roliga grejer av gymnasiet kvar.
 
Maj.
Alltså det hände så myckeyt roligt i maj. Studentskivor (bilden), en tur till Gotland, vår, värme, sol, projektarbetesföreställningar och examensbal. Det var så himla bäst <33.
 
Juni.
Och sen tog vi ju studenten. Världens roligaste dag, med fest från att en steg upp på morgonen till sekunden en la huvudet på kudden igen ca 24 timmar senare. Var så glad och rörd åt alla som kom och firade och gladdes med mig på olika sätt :'). Sen var jag stockholmsledig i två veckor. Fixade boende till hösten och började flyttpacka och ba shit det här händer ju. Började även umgås med en viss Felix som ni kanske känner till vid det här laget.
 
Juli.
I somras jobbade jag heltid i 7.5 veckor i den här fiskaffären i Strömstad. Det var en kall sommar och ja, bestod mest av jobb. Det och att umgås med denna Felix som också råkade jobba hela sommaren i samma stad.
 
Augusti.
Augusti var ju en annan sån där månad när så himla mycket saker hände. Jag jobbade, kom med i lokaltidningen, fyllde 19 och blev officiellt Felix flickvän. Ah just det sen flyttade jag till Amsterdam också.
 
September.
Lärde mig att det inte bara är fantastiskt och rosaskimrande att flytta själv till ett nytt land. Första månaden var rätt ensam och jag fick lära mig att hantera saker som cykel i ösregn, hård kritik från baslärare, hitta i mataffärer där du inte kan språket, kärlek på distans och en del andra grejer.
 
Oktober.
Ljuset och värmen (nåja) stannar kvar längre i Nederländerna och det passar mig. Jag kom in i skolarbetet, spelade mitt roligaste orkesterprojekt hittills, fick höstlov och hälsade på i Stockholm och annat fint.
 
November.
Började få vänner på riktigt och nu började det verkligen bli roligt. Festligheter såsom Halloween ägde rum, men också det fruktänsvärda attentatet i Paris. Och shit vad det regnade alltså. Men jag kämpar tappert på med min cykel!
 
December. 
Och så blev det december och jul. Hade först besök av först Hillevi och sedan Eira i Amsterdam, sen fick jag åka hem och fira med min familj och det var det finaste av allt. <3
 
På det stora hela kan jag säga att för mig personligen så har 2015 varit det bästa året i mitt liv. Samtidigt, paradoxalt nog, så har det ur ett samhällsperspektiv varit det allra värsta året under min livstid, med fler människor på flykt, fler bruna politiska fläktar, mer hat, klimathot och fler terrorattentat än det någonsin varit under de 19 år jag levt. Så jag hoppas och tror på ett varmare 2016, där kärleken och medmänskligheten vinner, för det måste den. 
 
Gott nytt år!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela