ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

NJO

Publicerad 2016-01-15 12:07:00 i Allmänt,

Hej och gott nytt år på er! Jag inledde det nya året med min familj + denna fina i Dala-Järna med mat, dans, tomtebloss, ljuslyktor och snö.
Stockholm var så himla kallt och så himla fint. Dock fick jag tillbringa myckjet tid med att rensa ut _exakt_allt_ från mitt flickrum i detta hus som inte är vårt längre! I februari flyttar mamma, pappa och Hedvig till en lägenhet i Hornsbergs strand och det känns både kul och jättekonstigt. Aja. Jag hade mycket skräp i mitt rum, väldigt mycket... 
-15 och så vackert <3
Sen så åkte jag från ett hem till ett annat. Och här i Amsterdam blev det som vår för mig med +10 grader och gröna gräsmattor! Så knäppt.
Men nu ska jag berätta om det jag egentligen skulle berätta om, nämligen NJO! NJO, (National Dutch Youth Orchestra) har en vinterturné nu och jag är med! Den senaste veckan har jkag tillbringat i Apeldoorn med intensiva repdagar. Programmet vi spelar är Harold in Italy av Berlioz, Tavlor på en utställning av Mussorgsky/Ravel och ett modernt stycke. Det har varit minst 5,5h rep varje dag,
regn,
cykelturer i regn,
en episk bassektion,

och öl! Ikväll har vi vår första konsert i Utrecht, sedan fortsätter turnén i Enschede, Amsterdam, Haag, Nijmegen, Apeldoorn och Rotterdam. Ska bli så kul! Puss och kram vi hörs snart!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela