ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

En söndag

Publicerad 2016-09-25 19:23:00 i Allmänt,

Hej på er!
Idag är det söndag och jag har tillbringat ungefär hela min dag här:

Kände mig lite förkyld imorse när jag vaknade och tänkte att jag skulle ta lite ledigt idag och vila upp mig/bli frisk. Såå, här har jag suttit och tittat på film, övat lite gitarr (inför i oktober när jag ska framträda och sjunga/spela på ett bröllop! Så kul och lite läskigt), organiserat lite grejer som behövde organiseras osv. En lugn och skön dag helt enkelt!
Vad annars är nytt då? Jo, till exempel så har Eira flyttat hit!! Hon ska jobba här och det är en sån lyx för mig, att få ha en bästis i stan <3 Kolla vad coola vi ser ut!
Och så har jag fått ett jobb! Kanske inte det roligaste jobbet, men ett jobb likväl. Det är på Slagerij de Leeuw som alltså är en charkbutik och där jobbar jag med att diska två eftermiddagar i veckan. Det är ganska slitigt, men det funkar för nu. Hoppas på att kunna hitta något annat längre fram, typ som barnvakt eller så. Vi får se!
Och just det, en annan grej har hänt hehe. Ser ni fjongen med hår under mitt öra på den här bilden? Det är en liten del av håret i nacken som är för kort för att sätta upp i tofs/knut, så den delen har bara hängt där som någon ful slags hockeyfrilla när jag haft uppsatt hår, vilket jag inte riktigt gillat. Så, jag gjorde slag i saken och....
Tadaa! En undercut! Eftersom mitt hår är så tjockt så syns det inte alls när mitt hår är utsläppt, och när jag har håret uppsatt så är det ingen ful liten hockeyfrille-bit som hänger ner i nacken. Win-win! Dessutom är det hur lent och mjukt som helst att klappa, och så känner jag mig extra cool och konstnärlig också. Riktigt nöjd på det hela taget alltså :) Min hyrevärdinna gillade det inte alls men oh well, man kan inte behaga alla här i världen.
Nu ska jag äta lite middag, hörs snart!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela