ellaiamsterdam.blogg.se

Hej! Ella heter jag, och hösten 2015 flyttar jag till Amsterdam för att påbörja en kandidatutbildning i klassisk kontrabas på Conservatorium van Amsterdam! Det är en dröm att få gå där, och Amsterdam är världens bästa stad! I denna blogg är ni välkomna att följa mig på mina äventyr i landet av kanaler, cyklar, tulpaner, ost och knäppt språk. Välkomna!

En månad

Publicerad 2015-09-27 23:36:07 i Allmänt,

Idag är det precis en månad sedan jag flyttade hit. 
Alltså, det hade lika gärna kunnat vara ett halvt liv sedan. Kan inte fatta att jag bara för en månad sedan bodde hemma hos mamma & pappa i Spånga. Jag har vuxit otroligt mycket som människa och lärt mig så sjukt mycket.
 
Det har verkligen inte varit helt lätt. Att som 19åring flytta själv till en stad där du varken kan språket eller känner någon, det är verkligen tufft. I fredags när jag träffade min baslärare så såg han överraskad ut och sa "Hi Ella, how are you? You seem... happy!", och det sammanfattar väl lite hur det har varit. Det har varit mycket nytt och ofta väldigt, väldigt ensamt. 
 
Men. Det blir verkligen bättre. I helgen har jag knappt övat något, men jag har å andra sidan hängt i cafeterian, gått på Concertgebouw, cyklat genom stan, ätit långfrukost och druckit öl med mina kompisar. (Jag hade även en kusin på besök i stan, men det skriver jag om en annan gång.) Och nu när jag cyklar omkring så kan jag ändå börja känna att jomen det här är min stad, här bor jag. Det blir roligare och roligare med allting.
 
Om mindre än en månad är jag hemma i Sverige och hälsar på under mitt höstlov och det ska bli helt underbart. Men som sagt så börjar det bli rätt bra här också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela